Ντεμπούτο για Κούτσια! Η πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Στατιστικά και δεδομένα για τις δύο ομάδες


ΠΑΟΚ-Μπενφίκα Facts & Figures





Το αφιέρωμα του PAOKFC

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ματς και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ετοίμασε μερικά ενδιαφέροντα ευρωπαϊκά στατιστικά για τις πορείες του Δικεφάλου:

"Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στη Μπενφίκα για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League στο γήπεδο της Τούμπας. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα στην πορτογαλική ομάδα, πριν την σέντρα της αναμέτρησης.

Η Μπενφίκα βρίσκεται για τέταρτη φορά στον δρόμο του ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι δύο ήταν για το Κύπελλο UEFA και η τελευταία για τα προκριματικά του Champions League, όπως και τώρα.



Η πρώτη αναμέτρηση τους ήταν την σεζόν 1999-00 για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA με τον ΠΑΟΚ να χάνει το πρώτο ματς στην Τούμπα με 2-1 (89’ Φρατζέσκος, 68’ Νούνο Γκόμεζ, 90’ Γκιάρο). Στην ρεβάνς ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή με 2-1 (25’ Κανταούροφ – 28’ Μαραγκός, 44’ Σάμπρι), αλλά έχασε την πρόκριση στα πέναλτι.



Το 2014-15 βρέθηκαν για τους “32” του Europa League με την Μπενφίκα να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση με δύο νίκες, εντός και εκτός έδρας με 1-0 και 3-0 αντίστοιχα.



Το 2018-19 ο ΠΑΟΚ πήρε ισοπαλία 1-1 (45’ Πίτσι – 76’ Ουάρντα ) στην Πορτογαλία, αλλά στην Τούμπα ηττήθηκε με 4-1 παρότι προηγήθηκε μόλις στο 13ο λεπτό με τον Πρίγιοβιτς.



Αυτή είναι η έβδομη φορά που ο Δικέφαλος αγωνίζεται στα προκριματικά του Champions League και αναζητά την πρόκριση του στους ομίλους της διοργάνωσης.



Η πρώτη ήταν το 2004-05 με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, η δεύτερη με τον Άγιαξ το 2010-11, η τρίτη το 2013-14 στον τρίτο προκριματικό με την Μέταλιστ και στη συνέχεια με την Σάλκε, ενώ το 2016-17 αντιμετώπισε πάλι τον Άγιαξ για τον τρίτο προκριματικό γύρο. Το 2018-19 ξεκίνησε με αντίπαλο την Βασιλεία, την οποία απέκλεισε με δύο νίκες, στη συνέχεια άφησε εκτός την Σπάρτακ Μόσχας, ενώ αποκλείστηκε από την Μπενφίκα. Το 2019-20 αντιμετώπισε για τρίτη φορά τον Άγιαξ στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Αυτή τη σεζόν ξεκίνησε με την μονή αναμέτρηση κόντρα στην Μπεσίκτας και η νίκη με 3-1 χάρη στα δύο γκολ του Τζόλη και ένα του Πέλκα . Η πρόκριση αυτή έφερε τον Δικέφαλο στο επόμενο βήμα, με την Μπενφίκα για τον τρίτο προκριματικό γύρο.



Συνολικά μετρά πλέον 19 αναμετρήσεις με απολογισμό 4 νίκες, 7 ισοπαλίες και 8 ήττες. Μάλιστα οι πέντε από τις επτά ισοπαλίες είναι μακριά από την Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ έχει σημειώσει 28 γκολ σε αυτά τα παιχνίδια, με τον Πρίγιοβιτς να έχει τέσσερα και τους Χρήστο Τζόλη , Δημήτρη Πέλκα , Βλάνταν Ίβιτς, Στέφανο Αθανασιάδη και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να έχουν από δύο. Στην λίστα των σκόρερ υπάρχουν ακόμη οι Νέτσιντ, Στοχ, Κατσουράνης, Γιασουμής, Βιεϊρίνια , Σαλπιγγίδης, Τζάλμα, Λημνιός , Κάνιας, Βαρέλα , Ελ Καντουρί , Ουάρντα , Ακόμπ, Λέο Μάτος .


https://www.paok24.com/podosfairo/156504/paok-mpenfika-facts-figures

Σχόλια