Ντεμπούτο για Κούτσια! Η πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Η Μπενφίκα στον δρόμο του ΠΑΟΚ και η μπάλα στην άσπρη βούλα 6 αναμετρήσεις 4+7 πέναλτι





Δεν είναι λίγες οι φορές που ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Μπενφίκα στην ευρωπαϊκή του ιστορία και σε κάθε παιχνίδι, η μπάλα στήνεται συστηματικά στο σημείο του πέναλτι, είτε στη κανονική διάρκεια, είτε στα πέναλτι του 1999.


Από τα χαμένα πέναλτι του Μαχαιρίδη και του Φρούσου, στα πέναλτι του Σάλβιο στην Τούμπα, 21 χρόνια δρόμος. ΠΑΟΚ και Μπενφίκα έχουν παίξει συνολικά 6 παιχνίδια σε Τούμπα και Ντα Λουζ, 540 λεπτά κανονικής διάρκειας, 30 λεπτά παράτασης και μία διαδικασία πέναλτι στην Πορτογαλία.

Παρόλα αυτά και τις 3 φορές που 2 ομάδες έπαιξαν είτε στο κύπελλο UEFA είτε στο Europa League, είτε στο Champions League, τα πέναλτι ήταν στην καθημερινή διάταξη των αγώνων. Την πρώτη φορά, η Μπενφίκα είχε κερδίσει στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ στο Ντα Λουζ. Τότε οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση και μετά στη διαδικασία των πέναλτι. Τότε οι Λουζιτανοί κέρδισαν τον ΠΑΟΚ, χάρις τον Ένκε πέρασε στην επόμενη φάση. Ο Ρονάλντο Γκιάρο έκανε το 1-0, ο Φρούσος είδε τον Γερμανό τερματοφύλακα να αποκρούει το πέναλτι, ενώ ο Μανίς είχε κάνει το 2-0. Ο Μαχαιρίδης που λίγο καιρό μετά υπέγραψε στην Μπενφίκα έχασε και αυτός το πέναλτι, ο Τσάνο έκανε το 3-0, ενώ ο πρώτος και τελευταίος παίκτης του ΠΑΟΚ που ευστόχησε σε πέναλτι ήταν ο Μπάντοβιτς για το 3-1. Ο Μαντέιρα εν τέλει έκανε το 4-1 και ο ΠΑΟΚ έζησε ακόμα έναν αποκλεισμό στα πέναλτι στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Και τη δεύτερη φορά όμως οι αγώνες του ΠΑΟΚ και της Μπενφίκα είχε πέναλτι. Στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έχασε από την Μπενφίκα, αλλά ο Λίμα στο γκολ του ήταν σε καθαρή θέση οφσάιντ. Στο δεύτερο παιχνίδι, είδαμε και πάλι τον ΠΑΟΚ να μένει με 10 παίκτες και την μπάλα να στήνεται στο πέναλτι. Ο Κατσουράνης πήρε κόκκινη κάρτα πριν κάνει το 1-0 ο Γκαϊτάν με φάουλ, ενώ ο Μαντούρο με το χέρι που έκανε μέσα στην περιοχή έδωσε την ευκαιρία στο διαιτητή να δείξει το σημείο του πέναλτι. Εκτελεστής για την Μπενφίκα ήταν ο Λίμα που έτσι πέτυχε το δεύτερο του γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ στα δύο παιχνίδια του 2013.

Η τρίτη φορά όμως και ήταν και η φαρμακερή. Όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία πέναλτι πήρε η Μπενφίκα στους αγώνες του 2018 με τον ΠΑΟΚ. Εξ αρχής ο Σέρβος Μάζιτς στον αγώνα του Ντα Λουζ έδειξε την άσπρη βούλα σε ένα αυστηρό έως ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των Λουζιτανών. Ο Πίζι ήταν εκείνος που σκόραρε κατά του Πασχαλάκη για το 1-0, πριν ισοφαρίσει ο Ουάρντα στο τέλος της αναμέτρησης. Στην Τούμπα, πάλι ο Μπριχ έδειξε δύο φορές την άσπρη βούλα υπέρ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ. Και αν το πρώτο του Πασχαλάκη στον Τσέρβι ήταν οφθαλμοφανές, το δεύτερο του Βαρέλα στον Σεφέροβιτς ήταν άκρως αυστηρό με το σκορ στο 1-3 και την με την Μπενφίκα να είναι αγκαλιά με την πρόκριση. Μάλιστα προς το τέλος του αγώνα, αποβλήθηκε από το παιχνίδι και ο Λέο Μάτος, κλείνοντας έτσι και την παράδοση της κόκκινης κάρτας.

Απολογισμός, σε τρεις διαφορετικές στιγμές της 20ετίας, η Μπενφίκα έχει κερδίσει 4 πέναλτι στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ, έχει δει 2 φορές τον διαιτητή να αποβάλλει παίκτες του Δικεφάλου, ενώ στους αγώνες που δεν υπήρχε ούτε πέναλτι ούτε κόκκινη, η πρόκριση κρίθηκε στην ρώσικη ρουλέτα.
https://www.paok24.com/podosfairo/156515/i-mpenfika-ston-dromo-tou-paok-kai-i-mpala-stin-aspri-voula

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου